Egy remek marketingeszköz:
a karácsony

A legtöbb ember nem tud nemet mondani a shoppingolásra

A legtöbb ember nem tud nemet mondani a shoppingolásra

Karácsony előtt a patikák forgalma is megugrik. Az emberek szeretnek felkészülni az ünnepre, ráadásul ebben az időszakban eleve hajlamosabbak többet költeni. Miért ne vehetné ki a részét ebből az Ön gyógyszertára is? Adunk néhány tippet, mit az, amit könnyen megtehet.

  1. Díszítse fel karácsonyi díszekkel a bejáratát és a kirakatokat.

A legtöbb ember nem tud nemet mondani a karácsonyi shoppingolásra. A szép dekoráció becsábítja őket a patikába, és ha már ott vannak, szét is néznek. Rendezzen be egy külön részleget a karácsonyi termékeknek. Hogy mik azok? A gyártók és forgalmazók amúgy is hozzák a karácsonyi ajándékcsomagokat, azokat például elhelyezheti ott. Ide kerülhetnek a karácsonyi illóolajok, teák, habfürdők, a gluténmentes karácsonyi édességek, tészták.

  1. Találjon ki és hirdessen karácsonyi akciókat!

Érdemes azokat kínálni a betegeknek, amikre amúgy is szükségük lehet: például megfázás elleni szereket. Karácsony körül népszerűek lehetnek az emésztést könnyítő, a detoxikáló vagy a puffadást csökkentő termékek, az ünnep utánra pedig a fogyasztószereket érdemes kínálni. A multivitaminok ajánlása is eredményes lehet, különösen ha munkatársai felhívják a vásárlók figyelmét arra, milyen fontos, hogy a hölgyek ne betegedjenek le akkor, amikor a legtöbb feladat vár rájuk.

  1. Hirdessen versenyt!

Erre kiváló lehetőséget nyújt a gyógyszertár Facebook-oldala. Meghirdetheti például az egészséges karácsonyi ételreceptek versenyét, és megkérheti a lájkolókat, hogy posztolják kedvencüket az Ön Facebook-oldalán. A győztes ajándékcsomagot kap a patikából.

  1. Mondjon köszönetet a visszajáró betegeknek!

Ne gondoljon nagy dolgokra, a magyar gyógyszertárak az érvényes szabályozás szerint amúgy sem adhatnak ajándékot. A kézírás mindig hatásos és emlékezetes marad: nyújtson át a leghűségesebb vásárlóknak egy szép, karácsonyi mintás kártyát, amire kézzel ráírja: Köszönöm.

  1. Alakítson ki partneri kapcsolatokat!

Ha eddig nem jutott be a környékbeli orvosi rendelőkbe, hogy jó kapcsolatot alakítson ki az orvosokkal, a karácsony remek alkalom, hogy bemutatkozzon, és ezt megtegye. Érdemes felkeresni a gyógyszertár közelében lévő nagyobb cégek vezetőit is. A karácsonyi jókívánságokat mindenki szívesen fogadja, Ön pedig lehetőséget kap arra, hogy felhívja a figyelmet, miben egyedi és különleges a patikája.

Ami még érdekelheti...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =